Fysio&Body Fit 
 

Fysiotherapie

Fysiotherapie is een paramedisch beroep dat zich bezighoudt met het behandelen van lichamelijke klachten. Mensen met fysiek lichamelijke worden door de fysiotherapie op verschillende manieren geholpen om zo minder klachten te ervaren of om zelfs klachten vrij te leven. 

Om naar de fysiotherapeut te mogen gaan is geen verwijzing van de huisarts nodig, indien de fysiotherapeut tijdens de screening een rode vlag tegen komt zal de fysiotherapeut de patiënt eerst naar de huisarts sturen. Rode vlaggen zijn patronen van symptomen of tekenen (Waarschuwingssignalen) die kunnen wijzen op andere aandoening, waar de huisarts eerst naar zal moeten kijken.

De fysiotherapeut begint met een screening en anamnese waarna er een onderzoek zal plaats vinden. Hierna stelt de fysiotherapeut een behandelplan op en bespreekt dit met u.  Het consult zal 25 minuten duren, indien gewenst kan het eerste consult 50 minuten duren, dit wordt wel als twee behandelingen gedeclareerd. 

De fysiotherapeut zal eerst behandelen om op korte termijn minderklachten te ervaren en indien nodig zal de fysiotherapeut een behandelplan opstellen om op langere termijn de klachten te doen reduceren. Dit kan onder andere door middel van EMS training om de belastbaarheid van het gehele lichaam op te trainen. Hierdoor zullen klachten minder snel terug komen of zelfs wegblijven doordat uw lichaam beter in balans is en minder snel overbelastingsverschijnselen zal gaan vertonen. 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram