Fysio&Body Fit 
 

 

FysioBody Fit Traject

 

Als je met fysieke klachten thuis zit en daardoor niet meer je hobby's kan uitoefenen, naar het werk kan gaan, beperkt wordt in je alledaagse activiteiten,  wil je niets anders dan zo snel mogelijk weer terugkeren in je dagelijkse bezigheden en zo je plezier weer terug krijgen in je huidige leven. Jou fysieke beperkingen kunnen flink in de weg staan! Ons FysioBody Fit traject is speciaal ontworpen om zo optimaal terug te keren in je dagelijkse activiteiten, sport of werksituatie.


Elke klacht, mens en lichaam is anders en daarom behandelen wij op maat en gaan we een persoonlijk traject aan welke aangepast is op elk individu. We beginnen met een intake van om te kijken hoe we je het beste kunnen helpen en om een plan van aanpak te maken. De eerste weken vinden er behandelingen plaats en zal je oefeningen meekrijgen om zelf de klachten onder controle te krijgen. Denk hierbij aan rek, mobilisatie en coördinatie oefeningen om het lichaam weer een goed bewegingspatroon aan te leren en de voorwaarde van het menselijk lichaam te optimaliseren. Daarbij is het van belang dat wij tijdens de behandelingen de spierspanning, gewrichtsmobiliteit en de coördinatie zo optimaal mogelijk gaan maken d.m.v. onze behandelmethodes.


Vaak is er na een ongeval of bij chronische (langdurige) klachten sprake van een gestoord bewegingspatroon, waardoor de spieren verzwakken en compensatie gedrag ontstaat. Onze aanpak zorgt ervoor dat de normale, gezonde beweging weer geoptimaliseerd wordt en daarbij dus ook de spierkracht, de stabiliteit, coördinatie en bewegelijkheid. Hierbij is ons doel ook om op langere termijn de klachten te verminderen of zelfs te verhelpen.


Na de eerste behandel weken kunnen we vervolgens starten met een 6-12 wekelijks programma om de belastbaarheid van het lichaam op te trainen om overbelasting in de toekomst te voorkomen. Dit doen wij door middel van onze effectieve trainingsmethode EMS training en of medisch fitness welke gecombineerd kunnen worden met fysiotherapeutische behandelingen. 

EMS training is een Full Body Workout van 20 min en d.m.v. EMS training kunnen wij op een gebalanceerde manier de basis van het lichaam op trainen, met zo minimale overbelasting van gewrichten en pezen.

Er wordt gestart met de coördinatie training van de kleine spieren, vervolgens wordt de spierconditie en spierkracht opgebouwd, waarna we vervolgens het trainingsschema  zo functioneel mogelijk opstellen richting de hulpvraag van de jou. 


 

Terugkeer naar de sport en/of werksituatie 

Terugkeer naar de alledaagse activiteiten zoals de sport of de werkvloer is ons uitgangspunt. Door middel van onze persoonlijke begeleiding willen wij de balans in het lichaam zo optimaal mogelijk maken zodat de belasting en belastbaarheid in evenwicht komt. Dit doen wij zelf als fysiotherapeut en indien nodig met hulp van onze personal trainers, leefstijl- en voedingsadviseurs. Samen maken wij een opbouwschema zodat jij na het FysioBody Fit traject weer zo optimaal mogelijk je werk of sport kan hervatten en daarmee in de toekomst terugkerende klachten zoveel mogelijk worden voorkomen. Kosten
Voor een traject van 8-12 kan een persoonlijke offerte gemaakt worden. Hierbij gaat het dan om (EMS) trainingen, behandelingen en/of voedingsadviezen. Meestal kan een deel vergoed worden uit je aanvullende verzekering. 
Voor normale fysiotherapiebehandelingen en medische (EMS) trainingen kan gebruik gemaakt worden van de aanvullende verzekering. 

 

 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram